اهمیت غربالگری های زنان
تیترهای مطالب این صفحه:
✔ آشنایی با غربالگری های زنان در سنین مختلف↓✔ اهمیت غربالگری های زنان در سنین بیست تا سی سالگی↓✔ غربالگری های زنان در سن چهل تا شصت سالگی↓✔
غربالگری های لازم در سنین شصت و پنج سال به بالا ↓
آشنایی با غربالگری های زنان در سنین مختلف
انجام آزمایشات مربوط به غربالگری های زنان، می تواند مشکلات احتمالی و انواع بیماری ها را در مراحل اولیه یافته و درمان آن ها را سریع تر و راحت تر نماید. غربالگری های زنان در سنین مختلف متفاوت هستند. با افزایش سن افراد اهمیت غربالگری ها نمود بیشتری پیدا می کند. انجام آزمایشاتی که به منظور غربالگری انجام می شوند به صورت دوره ای و تا پایان عمر باید به صورت منظم صورت گیرد. در ادامه به معرفی آزمایشات غربالگری لازم در سنین مختلف خواهیم پرداخت.
اهمیت غربالگری های زنان در سنین بیست تا سی سالگی
در سنین بیست تا سی سالگی غربالگری های زنان به منظور تشخیص به موقع انواع سرطان های زنان و سایر بیماری هایی که در دوران جوانی امکان بروز پیدا می کنند، انجام می شود. اولین و مهم ترین تست غربالگری در این سنین که باید به آن توجه ویژه شود، معاینه لگن و تست پاپ اسمیر می باشد. این تست به منظور بررسی دهانه رحم و با هدف تشخیص به موقع سرطان دهانه رحم انجام می شود. در سنین بیست و یک سال به بالا توصیه می شود که هر سه سال یک بار این تست انجام شود.
از دیگر غربالگری های زنان که در این سنین حائز اهمیت می باشد، غربالگری سرطان پستان می باشد. آزمایشات لازم برای بررسی سرطان پستان شامل معاینات بالینی و ماموگرافی می شود . در صورتی که یکی از اعضای خانواده درگیر سرطان پستان شده باشند، پزشک تست غربالگری را برای بررسی انواع سرطان هایی که با ژن های خاصی مرتبط می باشند را نیز تجویز می نماید. در صورتی که بدن افراد مستعد به ابتلا به سرطان های خاص باشد، به تشخیص پزشک انجام آزمایش BRCA یا مشاوره ژنتیک انجام می شود.
در طول سال های بیست تا سی سالگی، لازم است که معاینه بدنی داشته باشید تا پزشک مواردی شامل قد، وزن و شاخص توده بدنی شما را مورد ارزیابی قرار دهد. در این معاینات موارد دیگری نیز توسط پزشک مورد بررسی قرار می گیرند. این موارد عبارتند از:
• نشانه های ابتلا به افسردگی و اضطراب
• مصرف الکل یا دخانیات
• رژیم غذایی و فعالیت های جسمانی
• سوابق واکسیناسیون
از دیگر غربالگری های زنان که در این سنین می توان به آن اشاره داشت تست کلسترول می باشد. زیرا در سنین بیست سال به بالا احتمال ابتلا به بیماری های عروق کرونر افزایش پیدا می کند. این بیماری ها مستقیماً با سطح کلسترول و تری گلیسرید در بدن در ارتباط می باشند. معاینات چشم، دندان پزشکی و فشار خون نیز از مهم ترین غربالگری های زنان در این سنین به شمار می روند.
برای تعیین وقت اینترنتی کلیک کنید
غربالگری های زنان در سن چهل تا شصت سالگی
غربالگری های زنان در سن چهل سالگی به بالا با همان آزمایشاتی که از سن بیست سالگی آغاز شده اند، ادامه پیدا می کند. البته فاصله زمانی میان هر کدام از این تست ها با گذشته متفاوت خواهد بود. یکی از این غربالگری ها ماموگرافی است. در ایالات متحده گروه ویژه ای که به منظور پیشگیری از سرطان پستان فعالیت می کنند، توصیه می کنند که در سن پنجاه تا هفتاد و پنج سالگی سالانه یک مرتبه ماموگرافی انجام شود. در مورد زنان کمتر از پنجاه سال بهتر است که پزشک فواصل ماموگرافی را تعیین نماید. غربالگری دیگری که در این سن اهمیت پیدا می کند، غربالگری سرطان روده بزرگ است. آزمایشاتی که در ادامه مطرح می شوند، می توانند در این زمینه بسیار کمک کننده باشند.
• آزمایش مدفوع به صورت سالانه
• کولونوسکوپی در هر ده سال یک بار
• تنقیه باریوم با وضوح دوگانه
البته در صورتی که ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ در فردی بیشتر باشد، این غربالگری ها در فواصل زمانی کوتاه تری انجام می شوند.
از دیگر غربالگری های زنان، بررسی های پوستی است که باید به دقت انجام شوند. در واقع به منظور شناسایی هر چه سریع تر سرطان های پوست لازم است که از سن 18 سالگی به بعد و به صورت ماهانه خال های جدید و مشکوکی که در بدن ظاهر می شوند، مورد بررسی قرار گیرند.
غربالگری های لازم در سنین شصت و پنج سال به بالا
غربالگری های زنان در سن شصت و پنج سالگی به بالا کمی متفاوت می باشد. به عنوان مثال فشار خون در این سنین باید به صورت سالیانه مورد بررسی قرار گیرد. کلسترول خون در زنان در هر سه سال یک بار باید مورد آزمایش قرار گیرد. توجه داشته باشید که این فواصل زمانی تنها در صورتی است که در هر مرحله آزمایش، فاکتورهای مورد نظر طبیعی بوده باشند. در غیر این صورت نیاز به بررسی های بیشتر و آزمایشات دقیق تر وجود دارد.
از مهم ترین غربالگری های زنان در این سنین می توان به سنجش تراکم استخوان اشاره داشت. زنان بایستی در سن شصت و پنج سالگی به بالا از نظر پوکی استخوان مورد غربالگری قرار گیرند. در صورتی که سابقه شکستگی استخوان داشته باشید باید بعد از یائسگی تست تراکم استخوان را انجام دهید. تست شنوایی نیز در این سن اهمیت زیادی پیدا می کند. در این سنین بایستی سالی یک مرتبه آزمایشات مربوط به تست شنوایی انجام شود. از دیگر غربالگری های زنان در این سنین تشخیص افسردگی و ناراحتی های روحی روانی می باشد. به دلیل این که زنان به صورت میانگین هفتاد درصد بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می شوند، باید در این سنین به این موضوع بیشتر توجه شود. روان پزشک شرایط فرد را براساس مشکلات خواب، زودرنجی، کاهش علاقه به فعالیت های روزانه و ارتباطات اجتماعی و چندین فاکتور دیگر بررسی می نماید.
یکی دیگر از غربالگری های زنان تست دیابت می باشد. البته این تست از چهل سالگی به صورت هر سه سال یک بار باید انجام شود. اما در سنین بالای شصت و پنج سال این مورد اهمیت بیشتری پیدا می کند. به خصوص اگر فشار خون فرد بالاتر از 80/135 باشد، این تست ها با فواصل زمانی کوتاه تری انجام می شوند. از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به دیابت می توان به عدم فعالیت بدنی، چاقی مفرط، داشتن خویشاوندان درجه یک که مبتلا به دیابت می باشند، اشاره نمود.
سوالات متداول اهمیت غربالگری های زنان
1آزمایشات مربوط به غربالگری های زنان چه اهمیتی دارند؟
انجام آزمایشات مربوط به غربالگری های زنان، می تواند مشکلات احتمالی و انواع بیماری ها را در مراحل اولیه یافته و درمان آن ها را سریع تر و راحت تر نماید. غربالگری های زنان در سنین مختلف متفاوت هستند. با افزایش سن افراد اهمیت غربالگری ها نمود بیشتری پیدا می کند. انجام آزمایشاتی که به منظور غربالگری انجام می شوند به صورت دوره ای و تا پایان عمر باید به صورت منظم صورت گیرد.
2چه غربالگری در سن بیست سالگی مهم است؟
در سنین بیست تا سی سالگی غربالگری های زنان به منظور تشخیص به موقع انواع سرطان های زنان و سایر بیماری هایی که در دوران جوانی امکان بروز پیدا می کنند، انجام می شود. اولین و مهم ترین تست غربالگری در این سنین که باید به آن توجه ویژه شود، معاینه لگن و تست پاپ اسمیر می باشد. این تست به منظور بررسی دهانه رحم و با هدف تشخیص به موقع سرطان دهانه رحم انجام می شود.