مراحل بیماری سرطان رحم را می توان به شکل زیر دسته بندی نمود.
در صورتی که بیماری در مرحله ۱، ۲، ۳ باشد، پزشک جراحی و پرتو درمانی هم زمان را توصیه می کند. به منظور شروع درمان با روش براکی تراپی در سرطان رحم قبل از هر کاری اسکن هایی از ناحیه تومور انجام می شود. این اسکن ها برای یافتن محل دقیق تومور و همچنین تخمین دقیق ابعاد توده می باشند. پس از انجام اسکن های لازم پزشک معالج با استفاده از تجهیزات و تکنولوژی های پیشرفته، برنامه ریزی مناسبی را برای درمان با براکی تراپی در نظر می گیرد. در روش براکی تراپی در بیماری سرطان رحم به منظور کاهش انتشار اشعه ایکس در بافت های سالم، مانند روده ها و مثانه از تجهیزات پرتو دهی داخلی استفاده می شود.
در براکی تراپی در سرطان رحم با دوز بالا روند درمان طوری انجام می شود که بیمار نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد. در واقع پرتو درمانی در این روش به صورت سرپایی انجام می شود. در براکی تراپی با دوز بالا منبع پرتو و مواد رادیو اکتیو برای مدت کوتاهی مانند ۲۰ دقیقه در بدن قرار داده می شود. این برنامه ها ممکن است چند هفته به صورت ۱ یا ۲ مرتبه در روز انجام شوند. لازم به ذکر است که در طول براکی تراپی بیمار هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد. پس از پایان زمان براکی تراپی هیچ گونه مواد رادیو اکتیویته ای در داخل بدن باقی نخواهد ماند. در واقع بیمار می تواند با دیگر افراد جامعه و خانواده ارتباط برقرار نماید. بدون این که کوچکترین خطر یا ضرری برای دیگران داشته باشد. بنابراین پس از براکی تراپی بیمار به صورت عادی به برنامه های روزانه خود رسیدگی خواهد نمود.
در برخی از بیماران پزشک ترجیح می دهد که براکی تراپی در سرطان رحم را با دوز پایین تجویز نماید. در این روش طی چند ساعت تا چند روز و به مرور زمان مقادیر پایینی از اشعه، در بدن بیمار آزاد می شود. معمولاً دستگاه براکی تراپی در طول انجام عمل جراحی در بدن بیمار قرار می گیرد. نکته ای که در این روش درمانی، حائز اهمیت می باشد این است که مواد رادیو اکتیو در این مدت در بدن بیمار باقی می ماند. به همین سبب توصیه می شود که ارتباط بیمار با سایر افراد کمی محدود تر گردد. البته در ابتدای درمان دوز پایینی از پرتو در بدن بیمار آزاد می گردد و نیازی به ایجاد محدودیت های ارتباطی نیست. اما در صورتی که دوز اشعه های آزاد شده افزایش پیدا کند لازم است که ارتباطات بیمار با اطرافیان محدود تر گردد. به طوری که تنها کادر درمان با رعایت موازین حفاظتی خاص می توانند با بیمار ارتباط برقرار کنند.
در براکی تراپی در سرطان رحم با خارج سازی ایمپلنت از بدن بیمار مواد رادیو اکتیو نیز در بدن بیمار از بین خواهند رفت. بنابراین بیمار خواهد توانست به زندگی روزمره و عادی خود برگردد و دیگر ارتباط با بیمار ضرری برای اطرافیان نخواهد داشت. توصیه می شود که بعد از طی نمودن مراحل براکی تراپی در سرطان رحم به منظور اطمینان از موفقیت آمیز بودن درمان های انجام شده، اسکن هایی انجام شود. این اسکن ها را پزشک معالج بر اساس نوع سرطان و محل شکل گیری آن تعیین خواهد نمود.
در بیمارستان شهدای تجریش براکی تراپی و رادیوتراپی و IMRT برای دارندگان بیمه پایه به صورت رایگان انجام می شود. همچنین برای بیمارانی که از سایر شهر ها مراجعه می فرمایند اقامتگاه رایگان برای اسکان در نظر گرفته می شود.
طول درمان براکی تراپی در سرطان رحم معمولاً بین ۲ تا ۴ هفته می باشد. به منظور کاهش ناراحتی های بیمار در طی انجام براکی تراپی از بی حسی نخاعی استفاده می شود. روش پرتو درمانی داخلی به این صورت است که پرتو ها با استفاده از اپلیکاتور هایی که در داخل بدن قرار می گیرند، به سطح تومور تابانده می شوند. اپلیکاتور مناسب با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شود.
در براکی تراپی در سرطان رحم با دوز بالا روند درمان طوری انجام می شود که بیمار نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد. در واقع پرتو درمانی در این روش به صورت سرپایی انجام می شود. در براکی تراپی با دوز بالا منبع پرتو و مواد رادیو اکتیو برای مدت کوتاهی مانند ۲۰ دقیقه در بدن قرار داده می شود. این برنامه ها ممکن است چند هفته به صورت ۱ یا ۲ مرتبه در روز انجام شوند. لازم به ذکر است که در طول براکی تراپی بیمار هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد.
1 Comment
من ۳ جلسه براکی تراپی داشتم ،با توضیحات شما فرق داشت ،اول اینکه حدود ۴۵ دقیقه و حتی بیشتر دستگاه در بدن من بود و اینکه درد و ضعف داشتم