درصد موفقیت پرتو درمانی چقدر است و تا چه حد می توان به این روش درمانی امیدوار بود؟ البته بسیاری از افراد هنوز تفاوت پرتودرمانی و شیمی درمانی را نمی دانند. چه خوب است که در ابتدا تعریف درستی از هر یک وجود داشته باشد. پس از آن درصد موفقیت پرتو درمانی را طبق بررسی ها اعلام می کنیم. درصد موفقیت پرتو درمانی بستگی به اندازه تومور، میزان رشد تومور و همینطور توانایی بدن انسان دارد.
پرتو درمانی یکی از روش های جدید و اثر بخش برای درمان سرطان است. اما برای اینکه بررسی کنیم درصد موفقیت پرتو درمانی چقدر است می بایست تعریف درستی از این روش داشته باشیم. پرتو درمانی اکثرا به واسطه پرتوی ایکس سلول های سرطانی را نابود می کند. درصد موفقیت پرتو درمانی بستگی به نوع آن دارد. مثلاً روش خارجی پرتو درمانی به صورتی است که از دستگاه خارج از بدن برای ارسال اشعه استفاده می شود که این روش تا حدودی برای سرطان های متوسط جوابگو خواهد بود. اما اگر سطح سرطان شخص بسیار پیشرفته باشد می بایست به سراغ روش داخلی پرتو درمانی رفت.
درصد موفقیت پرتو درمانی داخلی معمولاً بسیار بیشتر از خارجی است اما عوارض زیادی نیز دارد که بهتر است تا حدودی بدانیم. مثلاً کسانی که روش پرتودرمانی داخلی را انتخاب می کنند دچار تنگی نفس شده و همینطور درگیر مشکلات هورمونی می شوند. همینطور بسیار دیده شده که یک سری اثرات پوستی در شخص ایجاد می کند.
در هر دو روش درمانی چه شیمی درمانی و چه پرتو درمانی، پزشکان سعی می کنند تا حداقل میزان آسیب به شخص وارد شود. از سوی دیگر رادیوتراپی به شکل سرپایی صورت می گیرد و بسیار کم دیده شده که بیمار نیاز به بستری شدن داشته باشد. آمار موفقیت پرتو درمانی به نسبت شیمی درمانی بیشتر است. و معمولاً رادیوتراپی سبب می شود که درد متاستاتیک کاهش یابد. در هر دو روش یعنی پرتودرمانی و شیمی درمانی، شخص احساس خستگی و ناتوانی دارد و می بایست تحمل کند. از یاد نبرید که این روش ها به نوبه خود جلوی رشد سلول های سرطانی را می گیرند.
پرتو درمانی و شیمی درمانی سلول های سرطانی را هدف قرار می دهند با این تفاوت که در روش پرتو درمانی فقط موضعی درگیر می شود که دارای سلول های سرطانی است و سایر موضع ها دست نخورده باقی می مانند. درصد موفقیت پرتو درمانی زمانی بیشتر است که هنوز سلول های سرطانی همه بخش های بدن را احاطه نکرده باشند در صورتی که سلول های سرطانی به اغلب قسمت های بدن رسیده باشند عملاً نیاز به شیمی درمانی خواهد بود. در صورتی که قسمت های مشخصی از بدن درگیر سلول های سرطانی باشند، پرتودرمانی می تواند اثربخشی بهتری داشته باشد و بهترین گزینه محسوب می شود.
برای اینکه بررسی کنیم درصد موفقیت پرتو درمانی بیشتر است یا شیمی درمانی باید به عوارض هر یک از روش ها بپردازیم.
عوارض شیمی درمانی به نسبت پرتو درمانی بسیار بیشتر است. مثلاً یکی از رایج ترین عوارضی که شیمی درمانی ایجاد می کند، ریزش مو است که برای بسیاری از بیماران به خصوص بانوان عذاب آور است و سبب از بین رفتن اعتماد به نفسشان می شود.
از دیگر عوارضی که شیمی درمانی ایجاد می کند تغییرات ناخوشایند پوستی است، مثلاً روی پوست لک، افتادگی و چروک احساس می شود. بنابراین مشخص است که درصد موفقیت پرتو درمانی تا حد زیادی بالا است.
برای اینکه متوجه شویم درصد موفقیت پرتو درمانی به نسبت شیمی درمانی با چه پارامتری ارزیابی می شود می بایست یک سری موارد را به دقت مورد بررسی قرار دهیم. مثلاً پرتودرمانی ممکن است پس از پروسه شیمی درمانی تجویز شود. این روش برای ریشه کن کردن بافت های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد و به طور کلی انتقال اشعه در یک محدوده مشخص خواهد بود.
درصد موفقیت پرتو درمانی بر اساس نوع و اندازه تومورهای سرطانی مشخص می شود. پرتودرمانی به بافت های سالم بدن کاری ندارد و سلول های سرطانی را شناسایی کرده و آنها را از بین می برد. هدف اصلی از پرتو درمانی محو کردن تومور یا کوچک کردن آن است. در واقع در این روش علائم سرطان تا حد زیادی کاهش می یابد. اگر بخواهیم درصد موفقیت پرتو درمانی را بر اساس سطح عوارضی که دارد بررسی کنیم، اینطور به نظر می رسد که سوختگی عمیق و سوزش و خارش تا حدودی در این روش وجود دارد اما به کمک پزشک برطرف می شود.
در ارزیابی درصد موفقیت پرتو درمانی اینطور مشخص است که معمولاً بهتر است که در حین عمل جراحی صورت بگیرد تا به محض خروج بافت توموری، اشعه پرتو درمانی با دوز بالا به محل جراحی وارد شود و در نهایت این رویکرد سبب می شود که ریسک عود مجدد تومور نیز کاهش یابد. یکی از رایج ترین عوارضی که پرتو درمانی به همراه دارد، قرمز شدن یا تحریک پوست است. در واقع پس از پرتودرمانی نیاز است که با پوست خود ملایم باشید. اگر حالت تهوع دارید می توانید با پزشک خود ارتباط بگیرید تا توضیحات لازم به شما داده شود. درصد موفقیت پرتو درمانی زمانی که هنوز سلول های سرطانی بسیار زیاد نیستند و کل بدن را فرا نگرفته اند بسیار بیشتر است. اگر وضعیت سلول های سرطانی زیاد باشند نیاز به پرتودرمانی و شیمی درمانی است.
شیمی درمانی روش درمانی است که هم در مطب و هم کلینیک و هم منزل انجام می شود. این روش در بیمارستان ها هم به صورت سرپایی و هم بسته به شرایط بیمار به شکل بستری صورت می گیرد. روش های شیمی درمانی متفاوت است. روش اول شیمی درمانی تزریق وریدی بوده که بسیار متداول است. روش دوم شیمی درمانی به صورت خوراکی است و توسط قرص و کپسول صورت می گیرد و در نهایت شیمی درمانی تزریقی وجود دارد که از راه سرم و یا تزریق عضلانی به بازو یا ران انجام می شود. در این روش نوعی پروتئین در بدن ایجاد می شود که روی سلول های سرطانی تاثیر می گذارد.
برای اینکه درصد موفقیت پرتو درمانی برای شما بهتر مشخص شود باید تعریف دقیق تری از روش پرتو درمانی داشته باشیم. پرتودرمانی به واسطه پرتوهای آلفا، بتا و گاما صورت می گیرد و سبب می شود که بافت های سرطانی از بین بروند. در این روش در ابتدا بافت های سرطانی کوچک شده و در نهایت از بین می روند. مبرهن است که درصد موفقیت پرتو درمانی به نسبت شیمی درمانی بیشتر است. چون در روش پرتودرمانی بیشترین آسیب به سلول های سرطانی زده شده و سلول های سالم تا حد بسیار کمی دچار آسیب می شوند. گاهی نیز این روش با روش شیمی درمانی ترکیب شده و برای افراد استفاده می شود. حقیقت این است که درصد موفقیت این نوع درمان بسیار بالاتر از شیمی درمانی است اما هنوز هم روش شیمی درمانی یکی از بهترین روش های مبارزه با سرطان است.
درصد موفقیت پرتو درمانی و شیمی درمانی از سوی پزشک اعلام می شود و توصیه های لازم نیز ارائه می شود، به طور کلی در ابتدا نیاز است که وضعیت جسمی بیمار مشخص شود و سپس تصمیم گیری صورت بگیرد. اگر اندازه تومور بسیار بزرگ باشد و یا سلول های سرطانی بخش های مختلفی از بدن را فرا گرفته باشد نیاز به تصمیم دیگری است. در سال های اخیر درصد موفقیت این درمان به نسبت روش های سنتی بیشتر است. از آنجایی که عوارض پرتودرمانی به نسبت شیمی درمانی کمتر است بیشتر پزشکان ترجیح می دهند که این روش را انتخاب نمایند. از یاد نبرید که درصد موفقیت پرتو درمانی هر شخص به نسبت شخص دیگر متفاوت است و باید بررسی های لازم به دقت صورت بگیرد.
درصد موفقیت پرتو درمانی بستگی به نوع آن دارد. مثلاً روش خارجی پرتو درمانی به صورتی است که از دستگاه خارج از بدن برای ارسال اشعه استفاده می شود که این روش تا حدودی برای سرطان های متوسط جوابگو خواهد بود. اما اگر سطح سرطان شخص بسیار پیشرفته باشد می بایست به سراغ روش داخلی پرتو درمانی رفت.
پرتودرمانی ممکن است پس از پروسه شیمی درمانی تجویز شود. این روش برای ریشه کن کردن بافت های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد و به طور کلی انتقال اشعه در یک محدوده مشخص خواهد بود.
5 Comments
سلام من برادرم پارسال عمل کرده پرتودرمانی کرده امسال تشنج دست میده سردرد داره حالش بده
باید ویزیت بشن توسط پزشک رادیوانکولوژی
سلام وقتتون بخیر
عوارض کدام روش درمان سرطان بیشتر است؟ و پرتودرمانی برای درمان چه نوعی از سرطان مناسب تر است؟
برای تکرر و احتباس ادرار بعداز رو ادیو تراپی چکار کنیم؟
سلام.اثرات پرتو درمانی تاجه مدت است بعد از حمد وقت باید عمل شود اگر فاصله عمل زیاد شد که کا باید کرد