به طور کلی رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از ابتلا به سرطانهای وابسته به هورمون ،سرطان سینه و پروستات، و نیز جلوگیری از عود مجدد آنها نقش عمدهای دارد.
چاقی و ازدیاد سلولهای چربی، سبب رشد بیشتر تومور در سرطانهای وابسته به هورمون استروژن، تومورهایی که آزمایش پاتولوژی آنها ER+ بوده یعنی با افزایش استروژن، تومور رشد میکند، میشود، زیرا سلولهای چربی، خود مولد هورمون استروژن هستند.
تاثیر سبزیجات و میوههای مختلف در کنترل سرطان، در افراد مبتلا به سرطان سینه، استروژن مثبت در نمونه پاتولوژی، سبزیجات و میوههای مختلف، نقش مهمی در کنترل رشد و یا بهبود مبتلایان دارد.
مصرف گیاهان حاوی شبه استروژن، فیتو استروژنها، شامل دانه سویا و فرآوردههای سویا، دانه کنجد، روغن کنجد، هویج، جعفری، لوبیای قرمز، سبوس گندم، عدس، نعنا، جو دوسر، جو، ریشه شیرین بیان، شنبلیله، سبوس برنج و دانههای قهوه باید کنترل شده باشد و عدم مصرف انواع دمکرده و دمنوشهای گیاهی، نکته دیگری است که باید در دوره درمان و حتی بهبود یافتگی از این نوع سرطان مورد توجه قرار گیرد.
به جای مواد اشاره شده در بالا، به صورت منظم در برنامه غذایی روزانه از میوهها و سبزیهای مهارکننده استروژن -که به کنترل رشد تومور و مهار آن کمک میکنند- مانند: انواع انگور، خربزه، مرکبات، گلابی، آناناس، کدو حلوایی، انجیر، هندوانه، پیاز، کلم بروکلی، کلم پیچ، ذرت و لوبیای سبز, چای سبز و زردچوبه، استفاده شود.
کنترل مصرف مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع و اسیدهای چرب ترانس در سرطانهای وابسته به هورمون، در مورد مواد غذایی که مصرف کنترل نشده آنها میتواند روند این قبیل بیماریها را تشدید و یا موجب عود مجدد شود، مصرف منابع غذایی حاوی چربیهای اشباع، انواع گوشتهای پُرچرب، پوست ماکیان، لبنیات پرچرب و فراوردههای حاصل از آن نظیر خامه، کره، پنیر، بستنی و روغنهای نباتی جامد و منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس، روغن نباتی جامد و کلیه غذاهای پخته یا سرخ شده با آن، کلیه فراوردههای صنعتی تهیه شده با روغن مثل؛ شیرینیها، بیسکویتها، انواع غذاهای حاضری، سیبزمینی سرخ شده و پیراشکی، باید به صورت کنترل شده و در حداقل مقدار مصرف شود
1 Comment
با سلام تا اونجایی که من مطالعه داشتم ، چای سبز باعث افزایش سطح هورمون استروژن میشه اما شما گفتید مصرف بشه!!!!!!!!