سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان رخ میدهد و معمولاً در افراد مسن بیشتر دیده میشود، هر چند ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد.
مثانه اندام توخالی و عضلانی در قسمت تحتانی شکم شما که ادرار را ذخیره میکند. حدود هفت مورد از هر ۱۰ سرطان مثانه که در مراحل اولیه تشخیص داده میشوند یعنی هنگامی که سرطان مثانه بسیار قابل درمان است. با این وجود، حتی سرطان مثانه در مراحل اولیه ممکن است در مثانه عود کند. به همین دلیل، افراد مبتلا به سرطان مثانه به طور معمول سالها پس از درمان نیاز به آزمایشات پیگیری دارند تا به دنبال سرطان مثانه باشند که در مرحله بالاتر عود کرده یا پیشرفت میکند.
اگر هماتوری دارید، ممکن است ادرار شما به رنگ قرمز روشن یا کولارنگی به نظر برسد. بعضی اوقات ممکن است ادرار تفاوت دیگری نداشته باشد، اما ممکن است در طی معاینه میکروسکوپی ادرار خون در ادرار تشخیص داده شود.
داشته باشند
اما، این علائم اغلب به دلیل چیزی غیر از سرطان مثانه رخ میدهد.
اگر خون در ادرار یا هماچوری دارید، با پزشک خود ملاقات کنید تا بررسی شود. اگر علائم یا نشانههای دیگری را نیز نگران کردهاید با پزشک خود ملاقات کنید.
همیشه مشخص نیست که چه عواملی باعث ایجاد سرطان مثانه میشود و برخی از افراد مبتلا به سرطان مثانه هیچ فاکتور خطری آشکار ندارند.
عوارض جانبی پرتوی بستگی به دوز داده شده و منطقه تحت درمان دارد. آنها وقتی شیمی درمانی به همراه پرتودرمانی تجویز شود بدتر میشوند.
در بعضی از افراد، پرتودرمانی بعداً منجر به بی اختیاری ،مشکلات ادرار، میشود.
تشعشع میتواند به لبه مثانه آسیب برساند. به این بیماری سیستیت تابشی گفته میشود و میتواند باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت مانند خون در ادرار یا ادرار دردناک شود.
اعصاب و رگهای خونی در نزدیکی ممکن است آسیب دیده و منجر به مشکلات نعوظ در مردان شود.
اگر عوارض جانبی پرتودرمانی دارید، با تیم مراقبتهای بهداشتی خود صحبت کنید. آنها میتوانند راههایی برای سهولت بسیاری از آنها ارائه دهند.
سرطان مثانه برخلاف بیماریهایی مثل سنگ کلیه علائم خاصی به جز خونریزی مختصر از مثانه و تغییر رنگ ادرار ندارد. ابتلا به عفونتهای مکرر مثانه و سنگ احتمال ابتلا به این سرطان را بالا میبرد. سرطان مثانه در مردان نسبت به زنان شیوع سه برابری دارد. پزشکان برای پیشگیری از ابتلا به سرطان مثانه، نوشیدن و مصرف زیاد آب و مایعات را تاکید میکنند.