کیست رحم در بارداری
تیترهای مطالب این صفحه:
✔ آشنایی با کیست رحم در بارداری↓✔ کیست رحم در بارداری چه ویژگی هایی دارد؟↓✔ آیا کیست رحم در بارداری خطرناک است؟ ↓✔ کیست رحم چه خطراتی در بارداری دارد؟↓
آشنایی با کیست رحم در بارداری
یکی از مشکلات شایعی که میان زنان به چشم می خورد، ابتلا به کیست تخمدان در بارداری می باشد که با نام کیست رحم در بارداری نیز در میان مردم شناخته می شود. تولید کیست در بدن زنان در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد. این کیست ها در دوران نوزادی، نوجوانی، میان سالی یا دوران یائسگی
نیز ممکن است در بدن تشکیل شوند. اما این که آیا این کیست ها در دوران بارداری خطرناک هستند یا خیر؟ سؤالی است که در این مقاله به پاسخ آن
پرداخته ایم.
کیست رحم در بارداری چه ویژگی هایی دارد؟
کیست رحم در بارداری از انواع کیست زرد است که اندازه آن ها معمولاً کمتر از پنج سانتی متر می باشد. البته در صورتی که کیست بیشتر از سه ماه عمر کند اندازه آن به بیش از پنج سانتی متر نیز می رسد. انواع کیست رحم در بارداری بر اساس اندازه، نوع و طول عمر کیست در دسته بندی های زیر قرار می گیرند.
کیست ها بر اساس اندازه در ابعاد کمتر از پنج سانتی متر، بین پنج تا ده سانتی متر و کیست بزرگ تر از ده سانتی متر دسته بندی می شوند. از نظر نوع کیست نیز، انواع کیست رحم در بارداری در سه دسته بندی قرار می گیرند. کیست ساده که کیست هایی هستند با ظاهر بادکنکی و از نظر ساختاری پر از آب می باشند. کیست پیچیده که این کیست ها همانند کیسه های بادکنکی پر از آب هستند اما کیست پر آب دیگری درون آن ها قرار دارد. نکته ای دیگر که در مورد کیست های پیچیده وجود دارد این است که این کیست ها با فاصله مشخص به یکدیگر وصل شده اند.
کیست پیچیده با محتویات جامد سومین نوع از انواع کیست رحم در بارداری است. این کیست ساختاری مانند کیست پیچیده دارد. اما در مقایسه با کیست پیچیده، دارای حد فاصل پهن تری می باشد. از طرفی چند کیست با ظاهر بادکنکی که درون هم قرار گرفته اند به همراه برآمدگی هایی روی دیواره کیست، نیز درون این نوع کیست دیده می شود.
سن کیست نیز یکی دیگر از دسته بندی های کیست های رحم یا تخمدان می باشد. اصولا کیست ها بر اساس سن در بازه های زمانی مختلفی از بارداری مورد بررسی قرار می گیرند. کیست هایی که در سه ماهه اول بارداری قرار دارند و سیزده هفته طول عمر دارند. کیست هایی که در سه ماهه دوم بارداری هستند که شامل دو نوع می باشند: کیست های پیش از کامل شدن جنین که بین سیزده تا بیست و دو هفته عمر دارند و کیست هایی که پس از کامل شدن جنین نیز در بدن مادر وجود دارد که تا پس از هفته بیست و شش بارداری در بدن مادر دیده می شوند.
برای تعیین وقت اینترنتی کلیک کنید
آیا کیست رحم در بارداری خطرناک است؟
سوالی که توسط بسیاری از افراد مطرح می شود، این است که آیا کیست رحم در بارداری خطرناک است یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خطرناک بودن کیست رحم در بارداری به نوع کیست بستگی دارد. در این رابطه ابتدا پزشک با استفاده از سونوگرافی یا ام آر آی، نوع کیست را مشخص می کند. به طور کلی کیست هایی که کمتر از پنج سانتی متر باشند، برای باردار شدن مشکلی ایجاد نمی کنند. فقط این احتمال وجود دارد که این کیست ها در طول بارداری پاره شده یا دچار پیچش به طور خود شوند. در چنین شرایطی نیاز به جراحی اورژانسی و خارج سازی کیست از بدن می باشد. در جراحی به منظور خارج نمودن کیست، احتمال صدمه رسیدن به جنین یا سقط جنین نیز وجود دارد. به طور کلی بهتر است که کیست ها پیش از بارداری درمان شوند یا با جراحی برداشته شوند. در مورد کیست های بالای پنج سانتی متر نیز ریسک خطر بیشتر شده و لازم است که هر چه زودتر درمان شوند.
در صورتی که ابعاد کیست ها بسیار بزرگ شوند، می توانند مشکلات فشاری برای افراد ایجاد کنند. البته انواعی از کیست ها مانند کیست شکلاتی نیز هستند که می توانند، منجر به نازایی شوند. به طور کلی می توان گفت که کیست شکلاتی و سندرم تخمدان پلی کیستیک از انواع کیست هایی هستند که برای فرد باردار خطرناک می باشند. در صورتی که فرد باردار به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا باشد احتمال ابتلا به دیابت، فشارخون، سقط و یا زایمان زودرس افزایش پیدا می کند. اما در مورد سایر کیست ها خطر چندانی وجود ندارد. کیست هایی مانند درموئید، کیست های عملکردی و کیست آدنوم ها خطری برای بارداری ندارند. اما نیاز به درمان دارند که درمان این کیست ها نیز باید پیش از بارداری انجام شود.
کیست رحم چه خطراتی در بارداری دارد؟
وجود انواع کیست رحم در بارداری می تواند باعث ایجاد اختلال شود. این اختلال می تواند سلامت جنین را نیز تحت تاثیر قرار دهد. به همین جهت لازم است که حتما با استفاده از روش های نوینی که وجود دارند، عوارض ناشی از کیست رحم در بارداری را کاهش داده و سلامت جنین را تا هنگام تولد تحت کنترل داشته باشید. در اکثر موارد وجود کیست در بدن باعث ناباروری نمی شود. اما تحت شرایط خاصی و در صورتی که مادر باردار باشد، ممکن است که باعث به خطر افتادن جنین شود. بنابراین لازم است که پیش از بارداری حتما مشکلات مربوط به کیست های تخمدان را برطرف نمایید.
از دیگر خطراتی کیست رحم در بارداری می تواند ایجاد کند، این است که در اثر پیچ خوردگی و یا پارگی کیست احتمال بروز عوارضی مانند: درد در ناحیه کف لگن ، سنگینی و نفخ شکم در مادران باردار دیده شود. البته بیمار نمی تواند وجود کیست را در بدن خود احساس نموده و تشخیص دهد. به همین دلیل توصیه می شود که پیش از بارداری چنانچه ناهماهنگی هایی در سیکل های قاعدگی و یا احساس درد در هنگام نزدیکی احساس نمودید، حتماً به پزشک مراجعه نمایید. علاوه برآن، علائم دیگری نظیر لکه بینی، احساس فشار و درد در ناحیه زیر شکم نیز می تواند نشانه وجود کیست در بدن باشد. با مراجعه به پزشک معالج خود، پزشک معاینات بالینی و آزمایشات لازم را انجام داده و وجود یا عدم وجود کیست را تشخیص خواهد داد. سپس با تشخیص نوع کیست، درمان مناسب با آن را تجویز خواهد نمود.
در بیمارستان شهدای تجریش براکی تراپی و رادیوتراپی و IMRT برای دارندگان بیمه پایه به صورت رایگان انجام می شود. همچنین برای بیمارانی که از سایر شهر ها مراجعه می فرمایند اقامتگاه رایگان برای اسکان در نظر گرفته می شود.
سوالات متداول کیست رحم در بارداری
1کیست رحم در بارداری چه ویژگی هایی دارد؟
کیست رحم در بارداری از انواع کیست زرد است که اندازه آن ها معمولاً کمتر از پنج سانتی متر می باشد. البته در صورتی که کیست بیشتر از سه ماه عمر کند اندازه آن به بیش از پنج سانتی متر نیز می رسد. انواع کیست رحم در بارداری بر اساس اندازه، نوع و طول عمر کیست در دسته بندی های زیر قرار می گیرند.
2آیا کیست رحم در بارداری خطرناک است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خطرناک بودن کیست رحم در بارداری به نوع کیست بستگی دارد. در این رابطه ابتدا پزشک با استفاده از سونوگرافی یا ام آر آی، نوع کیست را مشخص می کند. به طور کلی کیست هایی که کمتر از پنج سانتی متر باشند، برای باردار شدن مشکلی ایجاد نمی کنند. فقط این احتمال وجود دارد که این کیست ها در طول بارداری پاره شده یا دچار پیچش به طور خود شوند.