حرکات اصلاحی دست بعد از جراحی پستان
حرکات اصلاحی دست بعد از جراحی پستان
حرکات برای رفع خشکی عضلات و رفع سفتی و درد عضلات ناشی از جراحی سرطان پستان
هرگونه مداخلات جراحی و یا بیوپسی نمونهبرداری در بافت پستان در طول دوره درمان كنسر پستان میتواند منجر به آسیب عضلات آن ناحیه در نتیجه مشكلاتی مثل خشكی و سفتی عضلات و محدودیت حركات در بازو و شانه بیمار شود كه امری طبیعی است.
برای حل این مشكل یك برنامه ورزشی مخصوص فرد در دوران خاصی از طول درمان و بعد از آن با مشورت پزشك ضروری است.
یكسری حركات رایج در این زمینه را با شما به اشتراك خواهیم گذاشت یعنی برای كسانی كه پزشكشان شروع انجام حركات ورزشی را مجاز كرده است.
مهم!!! قبل از شروع انجام حركات با پزشك خود مشورت كنید
تمرینات ١ هفته بعد از جراحی
سعی كنید حركات روتین روزانه مثل شانه زدن موها، حمام كردن، لباس پوشیدن و … را با دست سمت جراحی نیز به آرامی انجام دهید.
دست خود را به آرامی بالا برده و حدود ١٥-٢٥ دفعه انگشتان خود را باز و بسته كنید و سپس چندین دفعه آرنج خود را خم و باز كنید واین حركات را ٣-٤ بار در طول روز تكرار كنید.
روی زمین دراز بكشید و سعی كنید به آرامی نفسهای عمیق به طوریكه قفسه سینه و شكم بالا رود بكشید و سپس مكث كرده و به آرامی بیرون دهید و این كار را ٤-٥ بار در روز تكرار كنید این حركات علاوه بر عضلات سینهای برای جریان یافتن لنف در بدن و جلوگیری از لنف ادم موثر است.
تمرینات هفتههای بعدتر
برخی اوقات بعد چند هفته بعد از جراحی افراد احساس سوزش یا خارش در قسمت پشت بازو یا پشت قفسه سینه احساس میكنند كه طبیعی است بهتر است از تمرینات ورزشی غافل نشوید و آن نواحی را روزانه به آرامی ماساژ دهید. دقت كنید در صورت مشاهده هرگونه ورم و التهاب به پزشك خود اطلاع دهید.
مهم!!! حركات را بدون اجازه پزشك انجام ندهید
مهم!!! بهتر است قبل از انجام تمرینات دوش آب گرم بگیرید و از لباسهای نخی راحتی استفاده كنید
مهم!!! حركات را تا جایی انجام دهید كه احساس كشیدگی كنید اما نه درد شدید و حركات را به آرامی و با كنترل انجام دهید
مهم!!! بیش از یكبار در روز تمرین نكنید و میتوانید یك روز در میان تمرین كنید
مهم!!! موقع تمرینات تنفس را فراموش نكنید
تمرین اول: حركت با چوب
بر روی تخت یا زمین دراز بكشید و زانو ها را خم كرده و كف پاها را روی سطح زمین قرار دهید و از یك چوب یا میله سبك استفاده كنید به طوریكه با دو دست چوب را زیر شكم خوب گرفته سپس به آرامی سعی كنید مستقیما آن را تا جایی بالا ببرید كه حس كشیدگی در دست سمت درگیر حس كنید سپس در این حالت تا ٥ شماره بشمارید سپس به آرامی پایین بیاورید و ٥-٧ بار تكرار كنید
تمرین دوم: بال زدن آرنج
در همان حالت دراز كشیده تمرین اول هر دو آرنج خود را خم كنید و زیر سر خود قرار دهید به طوریكه مفاصل دو آرنج در یك امتداد باشند سپس سعی كنید دو آرنج را به هم نزدیك كنید تا جایی كه كشش ایجاد شود و تا ٥ بشمارید سپس به حالت قبل برگردید و ٥-٧ بارتكرار كنید.
تمرین سوم: كشش شانه
روی صندلی بنشینید و تكیه دهید و تا جای ممكن به یك میز نزدیك شوید. دست سالم را روی میز قرار دهید به طوریكه آرنجتان خم شده باشد و با كف دست روی میز به سمت پایین فشار وارد كنید همزمان دست سمت درگیر را به طوریكه آرنجتان باز و صاف باشد روی میز قرار دهید و با كف دست روی میز به سمت پایین فشار وارد كنید سپس بازوی سمت درگیر را سعی كنید روی میز بدون اینكه تنه خود را حركت دهید روی میز به جلو و عقب بكشید و حركت دهید. در این حركت باید كشیدگی شانه خود را حس كنید. با استراحت بین تكرارها. ٥-٧ بار تکرار کنید.
تمرین چهارم: فشار شانه
روی صندلی بنشینید جلوی آینه سرتان را مستقیم رو به جلو نگه دارید ولی به پشت تكیه ندهید. دستها باید در كنار شما قرار گیرند به طوری كه مفصل آرنج خم شده باشد. سعی كنید كتفهای خود را به هم نزدیك كنید و آرنجها را به سمت كمر خود بكشید. دقت كنید شانهها را به سمت گوشهایتان بالا نبرید. ٥-٧ بار تكرار كنید.
تمرین پنجم: خم پهلو
روی صندلی بنشینید و دستانتان را در جلو خود به هم قلاب كنید و به آرامی دستانتان را به بالا سر ببرید و بازوهایتان را به سمت بالا كش دهید و در این حالت تنه خود را به سمت راست و چپ خم كنید. ٥-٧ بار تكرار كنید.
تمرین ششم: كشیدگی دیواره قفسه سینه
روبهرو گوشه دیوار بایستید به طوریكه انگشتان پاهایتان حدود ٢٠-٣٠ سانت از پای دیوار فاصله داشته باشند. آرنجهای خود را خم كنید و ساعدهای خود را روی دیوار هركدام روی دیوار متفاوت دو سمت گوشه قرار دهید و تا میتوانید آرنجهایتان را هم ارتفاع شانههای خود قرار دهید. پاها و دستانتان را ثابت نگه دارید و سعی كنید قفسه سینه خود را به گوشه دیوار نزدیك و از آن دور كنید. دقت كنید در این حركت شانههایتان را به گوشهایتان نزدیك نكنید و به گردن فشار وارد نكنید. ٥-٧ بار تكرار كنید.
تمرین هفتم: كشش كلی
روبه رو یك دیوار به فاصله پای ٢٠-٣٠ سانتی بایستید و دستان خود را روی دیوار قرار دهید و از انگشتانتان استفاده كنید به طوریكه انگار میخواهید از دیوار بالا بروید و تا ارتفاعی كه میتوانید دستانتان را روی دیوار بالا ببرید و دوباره به حالت قبل برگردانید .٥-٧بار تكرار كنید و سعی كنید به گردن خود فشار وارد نكنید و از عضلات شانه كمك بگیرید.