فیزیوتراپی و کاردرمانی
توانبخشی در بیماران مبتلا به سرطان
فیزیوتراپی و کاردرمانی چه کمکی به بیماران مبتلا به سرطان میکند؟
روند درمان سرطانها، طولانی مدت و ناتوان کننده بوده و همواره با بروز مشکلاتی در سیستمهای ایمنی و اسکلتی – عضلانی این بیماران میباشد.
در زیر، به مواردی از نقش فیزیوتراپی در درمان سرطانهای مختلف اشاره میکنیم:
-
خستگی مرتبط با سرطان:
انجام تمرینات هوازی اختصاصی، سبب افزایش قدرت و بهبود عملکرد مورد نظر می باشد.
-
ورم لنفاوی:
فیزیوتراپی از طریق تخلیه لنفاوی، ورزش های حفظ دامنه حرکتی و هوازی و بانداژ لنفاوی، تاثیرگذار است.
-
درد:
توسط فیزیوتراپی، به روشهای مختلفی میتوان درد این بیماران را از نظر شدن و دفعات کاهش داد. این روشها شامل دستکاری و کشش بافت نرم، ماساژ درمانی، روشهای ضد درد مانند تحریک عصب به شیوه الکتریکی میان جلدی TENS، لیزر وافزایش قدرت عضلانی میباشد.
-
نوروپاتی محیطی:
شامل درگیری اعصاب محیطی و علائمی چون درد، گزگز، مور مور و کاهش قدرت عضلات است. فیزیوتراپی میتواند بهبود عملکرد عصبی را تقویت کرده و در مورد اختلالات عصبی با مکانیسمهای جبرانی، تواناییهای بیمار را حفظ کند.
-
بازگشت استقامت:
انجام فعالیتهای بدنی و بهبود وضعیت قلبی – عروقی بیمار وظیفه مهمی است که یک فیزیوتراپیست متبحر، میتواند با آموزش و پایش ورزشهای تقویتی و افزایش استقامت قلبی – عروقی انجام دهد.
-
مشکلات تناسلی – ادراری:
عدم کنترل ادراری و بروز مشکلات جنسی در سرطان پروستات برای آقایان و در سرطان تخمدانها برای خانمها و سرطان مثانه برای هر دو جنس، شایع میباشد.
یک فیزیوتراپیست ماهر، در اینگونه موارد میتواند با تقویت و بازگشت قدرت عضلات کف لگن، کنترل ادراری و با کمک روشهایی مانند بیوفیدبک، در درمان این بیماران نقش شایستهای را ایفا نماید.