cml – لوسمی میلوئیدی مزمن
درباره لوسمی میلوئیدی مزمن
درباره cml چه میدانید؟
cml – لوسمی میلوئیدی مزمن نوعی ناشایع از سرطان سلولهای خونی میباشد. کلمه مزمن در لوسمی میلوئیدی مزمن بر این نکته تأکید دارد که این سرطان بسیار آهستهتر از نوع حاد آن یعنی لوسمی میلوئیدی حاد پیشرفت میکند. لغت میلوئیدی نیز به نوع سلول درگیر در این سرطان اشاره لوسمی میلوئیدی مزمن یا همان CML دارد.
نام دیگر این بیماری لوسمی گرانولوسیتیک مزمن است. این بیماری اغلب افراد بزرگسال را درگیر میکند و به ندرت در کودکان ایجاد میشود، گرچه میتواند در هر سنی رخ دهد.
علائم:
علائم و نشانههای لوسمی میلوئیدی مزمن (cml) عبارتنداز:
- بیمار به سادگی خونریزی میکند
- احساس خستگی
- تب
- کاهش وزن بدون دلیل
- کاهش اشتها
- احساس درد یا پر بودن زیر دندههای سمت چپ
- رنگ پریده شدن پوست
- تعریق شدید هنگام خواب عریق شبانه
تشخیص
آزمایشات و شیوههایی که برای تشخیص لوسمی میلوئیدی مزمن به کار گرفته میشوند، عبارتداز:
معاینه:
پزشک فرد را معاینه خواهد کرد و علائم حیاتی مانند نبض و فشارخون را بررسی میکند. همچنین وی گرههای لنفاوی، طحال و شکم فرد را برای یافت ناهنجاریها لمس میکند.
آزمایش خون:
یک شمارش سلولهای خونی ناهنجاریهای سلولهای خونی را مشخص خواهد کرد. آزمایشات شیمیایی خون برای اندارهگیری عملکرد اندامهای بدن نیز ممکن است ناهنجاریها را نشان داده و به پزشک در تشخیص بیماری کمک میکند.
آزمایشات مغز استخوان:
نمونهبرداری و آسپیراسیون از مغز استخوان برای جمعآوری نمونههای مغز استخوان برای آزمایش، به کار گرفته میشوند. در این آزمایشات مغز استخوان از استخوان لگن برداشته میشود.
آزمایشات بررسی کروموزوم فیلادلفیا:
آزمایشهای خاصی مانند، FISH و PCR، نمونههای خونی را از نظر وجود کروموزوم فیلادلفیا یاژن BCR-ABL بررسی میکنند.
لوسمی میلوئیدی مزمن نوعی ناشایع از سرطان سلولهای خونی میباشد. کلمه مزمن در لوسمی میلوئیدی مزمن بر این نکته تأکید دارد که این سرطان بسیار آهستهتر از نوع حاد آن یعنی لوسمی میلوئیدی حاد پیشرفت میکند. لغت میلوئیدی نیز به نوع سلول درگیر در این سرطان اشاره لوسمی میلوئیدی مزمن یا همان CML دارد.