درمان سرطان سینه
تیترهای مطالب این صفحه:
✔ بررسی روش های درمان سرطان سینه↓✔ انواع روش های جراحی در درمان سرطان سینه↓✔ روش ماستکتومی↓✔
پرتو درمانی↓
بررسی روش های درمان سرطان سینه
امروزه روش های بسیاری برای درمان سرطان سینه وجود دارد که روز به روز در حال گسترش و پیشرفت می باشند. تمامی روش های موجود با هدف خارج سازی بافت سرطانی و پیشگیری از عود مجدد سرطان انجام می شوند. در این مقاله سعی شده است که روش های مختلف درمان سرطان سینه مورد بررسی قرار گیرند. برای این که بهترین روش درمان سرطان سینه برای بیمار، انتخاب شود بایستی ابتدا موارد زیر مورد بررسی قرار گیرند.
- تعیین نوع سرطان سینه
- ابعاد تومور و میزان انتشار آن در بدن
- ویژگی های خاص تومور نظیر دارا بودن پروتئین های خاص مانند HER2 و استروژن و پروژسترون
برای درمان سرطان سینه روش های متعددی پیشنهاد می شود که با نظر بیمار یکی از این روش ها انتخاب می گردد. اگر شما بیمار هستید و قصد انتخاب یکی از روش های درمانی را دارید بهتر است نکاتی را با نظر پزشک در نظر بگیرید. ابتدا با جراح خود در مورد تمامی عوارض و ریسک هایی که هر یک از روش های درمان دارند، به طور مفصل صحبت کنید. مزایا و عوارض هر یک از روش های درمانی را به خوبی بشناسید. نکته دیگری که در مورد آن باید صحبت کنید، میزان تاثیرگذاری روش انتخاب شده برای درمان سرطان سینه می باشد.
در رابطه با انتخاب بهترین روش می توانید در گروه های بیمارانی که در دسته همسالان شما قرار دارند، عضو شوید و از تجربیات آن ها نیز استفاده نمایید. نکته دیگر این است که در مورد شرایط جسمانی خود، پس از انجام هر یک از درمان ها به خوبی تحقیق نمایید. به طور کلی درمان سرطان سینه به روش های زیر انجام می شود.
- جراحی سرطان سینه
- پرتو درمانی
- شیمی درمانی
- هورمون تراپی
در میان این روش ها، جراحی سرطان سینه دارای انواع مختلفی می باشد که در ادامه این مطلب به اختصار در مورد هر یک از این روش ها توضیحاتی را بیان خواهیم نمود.
انواع روش های جراحی در درمان سرطان سینه
یکی از روش های درمان سرطان سینه برداشتن کامل بافت پستان است که با نام ماستکتومی نیز شناخته می شود. جراحی دیگری که برای درمان سرطان سینه مورد استفاده قرار می گیرد، لامپکتومی نام دارد. این جراحی به منظور برداشتن بافت اطراف پستان صورت می گیرد. البته باید توجه داشته باشید که در همه انواع سرطان ها پستان به صورت کامل تخلیه نمی شود. به عنوان مثال لامپکتومی روشی است که تنها برای مراحل اولیه سرطان و به منظور برداشتن تومور های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش می توان تا حد زیادی بافت پستان را حفظ نمود. در لامپکتومی قسمتی از پستان که تومور در آن قرار دارد و مقداری از بافت سالم اطراف آن برداشته می شود. در برخی موارد نیز غدد لنفاوی اطراف ناحیه درمان نیز خارج می گردد. برای بسیاری از بیماران پس از عمل جراحی و به منظور پیشگیری از بازگشت تومور پرتو درمانی، شیمی درمانی و یا هورمون درمانی نیز تجویز می گردد.
در صورتی که سرطان پیشرفت کرده و از مراحل اولیه خارج شده باشد، درمان سرطان سینه به روش لامپکتومی امکان پذیر نمی باشد. در این شرایط از درمان هایی مانند هورمون درمانی و شیمی درمانی استفاده می شود.
برای تعیین وقت اینترنتی کلیک کنید
روش ماستکتومی
در برخی از زنان احتمال ابتلا به سرطان سینه بسیار زیاد می باشد. در این موارد معمولا ماستکتومی به عنوان یکی از روش های پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، مورد استفاده قرار می گیرد. این شیوه درمان سرطان سینه با پیشرفت های زیادی از نظر تکنولوژی و مهارت جراحان رو به رو می باشد. بنابراین در حال حاضر درمان با کمترین میزان برش همراه است. کاهش زمان بهبودی و همچنین کاهش ناراحتی های پس از جراحی از دیگر مزایای این شیوه درمان می باشد. در ماستکتومی پزشک بنا به تشخیص و بررسی های بالینی، احتمال دارد که هر دو پستان را با همراه غدد لنفاوی مجاور حذف نماید. اما حذف پستان ها از نظر ظاهری مشکل ساز نیست و با کمک جراح پلاستیک می توان ظاهر این بافت از بدن را مجددا بازسازی نمود.
پرتو درمانی
در برخی از موارد، پزشک به منظور درمان سرطان سینه از موج های انرژی در سطح بالا استفاده می نماید. استفاده از این روش درمانی رادیوتراپی یا پرتو درمانی نامیده می شود. این روش امروزه با پیشرفت های زیادی مواجه بوده و دقت دستگاه های رادیوتراپی و پرتو درمانی، افزایش چشمگیری پیدا کرده اند. استفاده از پرتو درمانی در شرایط زیر امکان پذیر می باشد.
- در شرایطی که بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفته است و تومور از بدن بیمار خارج شده است.
- در شرایطی که پس از جراحی، پستان بیمار حفظ می شود می توان پرتو درمانی را شروع کرد.
- مورد دیگر زمانی است که غدد لنفاوی زیر بغل درگیر شده است.
- در صورتی که ابعاد تومور رشد کرده و بزرگ شده باشند و بزرگ تر از پنج سانتی متر باشد، پرتو درمانی روش مناسبی به نظر می رسد.
پرتو درمانی به دو روش خارجی و یا براکی تراپی برای بیمار انجام می شود. در نوع رادیوتراپی خارجی با استفاده از دستگاه های مخصوصی اشعه از خارج از بدن، تومور را مورد هدف قرار می دهد. اما در براکی تراپی منبع تولید اشعه در داخل بافت پستان و در نزدیکی تومور قرار داده می شود. در واقع منبع تابش اشعه که در داخل محفظه های کوچک پلاستیکی قرار گرفته اند وارد بدن می شوند. در طی مدتی که این مواد رادیو اکتیو در داخل بدن قرار گرفته اند بیمار بستری شده و در صورتی که دوز تابش پرتو ها بالا باشد امکان ارتباط با دیگران را نخواهد داشت. پس از چند روز که عملیات تابش پرتو به انتها می رسد، این محفظه ها از بدن بیمار خارج شده و بیمار می تواند به امور روزمره خود برسد.
استفاده از براکی تراپی در درمان سرطان سینه این مزیت را دارد که می تواند مستقیما بافت های سرطانی را مورد هدف قرار دهد و از تاثیر مواد رادیو اکتیو بر روی قلب و ریه جلوگیری نماید. بنابراین عوارض جانبی کمتری در مقایسه با سایر روش های رادیوتراپی خواهد داشت.
سوالات متداول درمان سرطان سینه
1جراحی لامپکتومی چیست؟
جراحی دیگری که برای درمان سرطان سینه مورد استفاده قرار می گیرد، لامپکتومی نام دارد. این جراحی به منظور برداشتن بافت اطراف پستان صورت می گیرد. البته باید توجه داشته باشید که در همه انواع سرطان ها پستان به صورت کامل تخلیه نمی شود.
2روش ماستکتومی چگونه انجام می شود؟
در ماستکتومی پزشک بنا به تشخیص و بررسی های بالینی، احتمال دارد که هر دو پستان را با همراه غدد لنفاوی مجاور حذف نماید. اما حذف پستان ها از نظر ظاهری مشکل ساز نیست و با کمک جراح پلاستیک می توان ظاهر این بافت از بدن را مجددا بازسازی نمود.