رژیم غذایی و سرطان
نقش رژیم غذایی در پیشگیری از ابتلا به سرطان
چی بخوریم؟ چی نخوریم؟
به طور کلی رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از ابتلا به سرطانهای وابسته به هورمون ،سرطان سینه و پروستات، و نیز جلوگیری از عود مجدد آنها نقش عمدهای دارد.
چاقی و ازدیاد سلولهای چربی، سبب رشد بیشتر تومور در سرطانهای وابسته به هورمون استروژن، تومورهایی که آزمایش پاتولوژی آنها ER+ بوده یعنی با افزایش استروژن، تومور رشد میکند، میشود، زیرا سلولهای چربی، خود مولد هورمون استروژن هستند.
تاثیر سبزیجات و میوههای مختلف در کنترل سرطان، در افراد مبتلا به سرطان سینه، استروژن مثبت در نمونه پاتولوژی، سبزیجات و میوههای مختلف، نقش مهمی در کنترل رشد و یا بهبود مبتلایان دارد.
مصرف گیاهان حاوی شبه استروژن، فیتو استروژنها، شامل دانه سویا و فرآوردههای سویا، دانه کنجد، روغن کنجد، هویج، جعفری، لوبیای قرمز، سبوس گندم، عدس، نعنا، جو دوسر، جو، ریشه شیرین بیان، شنبلیله، سبوس برنج و دانههای قهوه باید کنترل شده باشد و عدم مصرف انواع دمکرده و دمنوشهای گیاهی، نکته دیگری است که باید در دوره درمان و حتی بهبود یافتگی از این نوع سرطان مورد توجه قرار گیرد.
به جای مواد اشاره شده در بالا، به صورت منظم در برنامه غذایی روزانه از میوهها و سبزیهای مهارکننده استروژن -که به کنترل رشد تومور و مهار آن کمک میکنند- مانند: انواع انگور، خربزه، مرکبات، گلابی، آناناس، کدو حلوایی، انجیر، هندوانه، پیاز، کلم بروکلی، کلم پیچ، ذرت و لوبیای سبز, چای سبز و زردچوبه، استفاده شود.
کنترل مصرف مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع و اسیدهای چرب ترانس در سرطانهای وابسته به هورمون، در مورد مواد غذایی که مصرف کنترل نشده آنها میتواند روند این قبیل بیماریها را تشدید و یا موجب عود مجدد شود، مصرف منابع غذایی حاوی چربیهای اشباع، انواع گوشتهای پُرچرب، پوست ماکیان، لبنیات پرچرب و فراوردههای حاصل از آن نظیر خامه، کره، پنیر، بستنی و روغنهای نباتی جامد و منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس، روغن نباتی جامد و کلیه غذاهای پخته یا سرخ شده با آن، کلیه فراوردههای صنعتی تهیه شده با روغن مثل؛ شیرینیها، بیسکویتها، انواع غذاهای حاضری، سیبزمینی سرخ شده و پیراشکی، باید به صورت کنترل شده و در حداقل مقدار مصرف شود
با سلام تا اونجایی که من مطالعه داشتم ، چای سبز باعث افزایش سطح هورمون استروژن میشه اما شما گفتید مصرف بشه!!!!!!!!